2013. július 18., csütörtök

Az Olvasó kudarca

Nem megy ez nekem. Itt a nyár, a könyvespolcok tömve, szabadidőm végtelen, és nem tudok olvasni. Ez az Olvasó Ember legnagyobb kudarca. A gondosan összekészített, nyári olvasásra váró kötetek szomorkásan szoronganak egymás mellett, nap mint nap emlékeztetve az Olvasót arra, mit is ígért nekik: elolvasást.

Nem az ember van a könyvekért, a könyvek az emberért... perszepersze. Mégis, kihasználatlan lehetőségeket hagyok magam mögött minden olvasás nélkül eltöltött nappal. Bűntudat nyomaszt, és gyomorideg gyötör: hol van már az a könyv, ami kirángat ebből a tarthatatlan állapotból?

És a könyv nincs sehol. Belekapok tízbe egyszerre, aztán lehiggadok. Elkezdek egyet, nem tetszik, sőt! Szabályosan idegesít. Félredobom. Idegesen dobolnak az ujjak az asztalon. Jön a végtelenített sorozatnézés. Mikor már nagyon hiányzik az irodalom, szánalmas kísérleteket teszek az írásra, melyek szintén kudarcba fulladnak.

Rozsdás vagyok. Nyomott és ideges. Szomorú. Várakozó. Odafigyelni, koncentrálni képtelen. Haladni akarok, és nem csak a könyvekkel. Toporgok. Türelmetlen vagyok. Elégedetlen. Értetlen. Mi ez itt, kérem?
Remélem ez a korszak záros határidőn belül véget ér. Mert fojtogat. És nem csak a könyvek hiánya.


Listázom azért mit csináltam könyvek terén, mutassunk má' fel valamit júliusban is.

  • hangoskönyvek: Háy János: Egy szerelmes vers története; Örkény István: Van választásunk
  • rövidke olvasás: Karinthy Frigyes: Az emberke tragédiája
  • félbehagyott: Krasznahorkai László: SátántangóForgács Zsuzsa Bruria – Gordon Agáta – Bódis Kriszta (szerk.): Éjszakai állatkertTolnai Ottó: Homorú versekNick Hornby: Pop, csajok, satöbbi
  • folyamatban: Szvoren Edina: Nincs, és ne is legyen, Peter Shaffer: Equus, Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése